Social Media

Vegan grocery store haul


Dneska bych se s vámi ráda podělila o základní tipy, co veganského se dá koupit v obyčejném obchodě. Když s veganstvím začínáte, může to být těžké, protože nevíte, co přesně jíst. Po čase si ale najdete základní potraviny, které můžete jíst každý den. Chtěla bych vám tedy ukázat, které potraviny jsou základ :)


Skoro každý den jím kuskus, protože je připravený cca za 3 minuty a dá se jíst na slano (např. se sušenými rajčaty), i na sladko (např. s agáve sirupem). Kuskus je taky ideální na svačiny do školy, takže určitě doporučuju. Podobné je to i s polentou, její příprava ale trvá trošku dýl. Z polenty i kuskusu se dá dělat super veganská pizza ;)
Dále miluju veganská mléka. Nejčastěji piju sojové, mám ráda ale i rýžové a mandlové, které jsem zkoušela vyrobit i doma, a bylo moc dobré :) Někdy ho piju jen tak, ale většinou si z veganského mléka a banánu (a dalšího ovoce) dělám smoothie <3

Zeleninu jím taky hodně často. Mražená se hodí, obzvlášť v zimě nebo když chcete mít doma nějaké zásoby. Nejraději mám kukuřici a fazolové lusky, z čerstvé zeleniny je základem salát. Mám taky moc ráda rajčata, které jsou skvělé pečené s červenou cibulí (a kdyžtak bramborami) <3
A samozřejmě ovoce <3 Miluju mango, protože je úžasně sladké, dále často jím avokádo, které je skvělé do salátů a na různé dipy. Nejčastěji ale jím obyčejné banány, třeba i 3 denně :D Na fotce je ale plantain, což je speciální odrůda banánu, která se většinou peče/ smaží a je strašně dobrá, když máte chuť na něco sladkého :)





Okomentovat

Instagram

Theme by BD