Social Media

Co chci dělat v létě

Na stories jsem na začátku prázdnin přidala pár věcí, které chci toto léto dělat. Jak ale tím létem plynu, napadá mě jich ještě pár navíc. Zpívejte si Léto je léto od Helenky Vondráčkové a dělejte samý super věci!


Koupat se: To k létu prostě patří. A kdy jindy byste se chtěli koupat? V zimě asi moc ne...

Koupat se nahatá v lomu: Nahatá jsem se mimo domov koupala jen párkrát a paradoxně to bylo asi vždy v Saunovém světě v Aqua Palace, což zní trochu divně, obzvlášť, když tam potkáváte samé starší pány. Takže letos to snad doženu v lomu, i když nevím ve kterém, protože jsme loni jezdili do Hříměždic a tam bylo vždycky dost lidí. Challenge?

Koukat na starý francouzský a český filmy: Z těch českých zkuste Setkání v červenci a Léto s kovbojem. Jsou tak trochu směšný, naivní a komunistický, ale Hanička Písnička taky není žádná indie star a poslechnu si ji. Z francouzských miluju Godarda a jeho U konce s dechem nebo Pohrdání. Další moje letní filmové tipy jsou Stealing Beauty, pokud jedete do Itošky, By the Sea od Angeliny Jolie, pokud jedete na Korsiku nebo prostě někam, kde se mluví francouzsky (ale pozor, je to depresivní film), Před úsvitem, jestli hledáte nějaké to dobrodrůžo ve Vídni nebo Jíst, meditovat, milovat, tam máte rovnou tři země. A z nových filmů mám zálusk na Devadesátky a Yesterday.

Fotit na analog: Hele, na to nemusíte být žádný odborníci. Kupte si za pár korun starej kompaktík  nebo ho třeba vyhrabejte někde u babičky, do něj barevnej film a foťte. Případně to jistí jednorázovej foťáček. Pak si film nechte vyvolat, fotky si nechte nahrát na flashku a máte super autentickej obsah na Instáček, no ne?

Dlouho spát: Jako bych to nedělala i pozbytek roku...

Jíst pochutiny: To taky dělám celý rok, ale - naučte se si ty pochutiny opravdu vychutnat. Já třeba byla na obědě v Mr. HotDog, kam jsem dřív chodila hodně, ale poslední rok jsem na ně nějak pozapomněla a hezky jsem si dopřála, bez výčitků, mňam mňam.

Jezdit na pennyboardu: Protože jsem to kdysi měla fakt ráda, ale pak jsem si myslela, že už jsem velká holka a taky se mi k tomu nehodily outfity, no a když jsem to letos zkusila znovu, bylo to skvělý. Sbohem všechny sandály a tenisky na platformě, vítejte obnošené vansky.

Opékat špekáčky: české léto, oheň, kamarádi...

Cvičit jógu: Kdy jindy, než teď? Když je škola, tak jednu lekci týdně zvládnu. O prázdninách mám ale spoustu času a navíc můžu jít na lekci od 6:50 a dospat se po o. A vlastní praxe? Tu jsem teď provozovala u moře, chvíli jsem jela podle videí z YouTube a pak jsem šla jedno ráno cvičit na pláž a zjistila jsem, že už dokážu cvičit jen podle sebe. Takže posun a krása.

Koukat na hvězdy: Romantika. A usnout pod hvězdama ještě větší.

Číst: Čtěte pro radost i pro chytrost. Přečtěte si přes prázdniny něco hezkého, jen tak pro zábavu, mě třeba baví Patrik Hartl nebo takové ty instaknížky jako IT od Alexy Chang. A pak si přečtěte něco chytrého, případně seberozvojového.

Chodit na výstavy: Nejvíc mě teď láká Helmut Newton na Kampě, když studujete fotku, tak je to pro vás téměř povinné.

Hrát na ukulele: Pořídila jsem si ho v létě před dvěma roky a hrála na něj tenkrát spoustu večerů. Jednou jsem s ním a nakřáplým zpěvem dokonce bodovala před kamarády s písničkou Creep. Hrát na uke je fakt lehký přitom to dokáže ozvláštnit spoustu akcí i osamělých chvil.

Užívejte si léto <3

3 komentáře

Instagram

Theme by BD