Social Media

Gent 2018

Včera jsem se vrátila z mého prvního letošního výletu do zahraničí. Jak už jsem psala v minulém článku o cestování, navštívila jsem belgický Gent. A bylo to vážně super...
Gent je krásné město, se starými cihlovými budovami, spoustou kaváren a hospod a navíc je asi hodinu cesty od moře. Původně jsme měli v plánu udělat si výlet do  Amsterdamu, což bohužel nevyšlo, ale místo toho jsme zajeli do městečka De Haan, kde mají krásnou písčitou pláž. Na té jsme strávili celý den.
Co v Belgii ochutnat? Určitě pivo! To si belgičani narozdíl od čechů užívají, pijí malé silnější piva a v pomalu je usrkávají. Za 4 dny co jsem byla v Belgii, jsem ochutnal tak 10 druhů piv a vlastně jsme ho pili skoro ke všemu. Další belgickou specialitou jsou mušle. Ty jsme si dali v restauraci u pláže spolu s lahví vína a s hranolkama - hranolky tady jedí skoro ke všemu! A mají k nim na výběr hrozně moc druhů omáček. Poslední věc, kterou bych z belgického jídla doporučila jsou wafle. Ty jsme si dali s nutelou v centru Gentu.
V Gentu je hodně studentů a ti cestují po městě na kole, proto se vyplatí půjčit si kolo a město si hezky projet. Je tam spousta kostelů, my jsme vylezli na věž Belfry, ze které je krásný výhled na celé město. Je tady taky několik galerií, které jsme bohužel nestihli navštívit, ale určitě stojí za to!
Jak jsme se do Gentu dostali? Chtěli jsme letět, protože je to rychlé a pohodlné, zároveň jsme ale nechteli utratit moc peněz. Proto jsme doletěli do Bruselu nízkonákladovou společností Ryanair. Nikdy jsme s podobnou společností necestovali, takže nás čekalo pár problémů. Zpáteční letenky jsme koupili za 1800 Kč přes web Kiwi. Nevěděli jsme ale, že musíme být online odbaveni (měli jsme jen příruční zavazadla a mysleli jsme si, že odbavení znamená odbavení zavazadel - která jsme neměli). Přišli jsme s vytisknutymi letenkami a museli jsme zaplatit každý 1650 Kč (za odbavení pasažéra). Při cestě zpět jsme se naštěstí odbavili online (musíte to udělat několik dnů před odletem, stačí jen zadat číslo pasu/ občanky a datum expirace), Kiwi nám napsalo, abychom si palubní lístky vytiskli, což jsme neudělali a v Bruselu je po nás stejně nechtěli, protože nám vytiskli vlastní - pokud bych ale znovu letěla z Prahy, radši bych si je i vytiskla. Druhý problém byl, že jsme mohli mít velké příruční zavazadlo do 10 kg a malé do 5 kg. Mysleli jsme, že si je obě vezmeme na palubu, ale velké nám vzali do zavazadlového prostoru.  A jelikož naše letadlo mělo zpoždění a ještě jsme čekali na příruční zavazadla, málem jsme nestihli autobus z Bruselu do Gentu. Naštěstí to ale dobře dopadlo a aspoň už víme, jak s nízkorozpočtovkou cestovat příště.

Okomentovat

Instagram

Theme by BD