Social Media

WINTER BASICS: Do čeho se vyplatí investovat?

Ráda bych se s vámi podělila a moje zimní basics, o oblečení, díky kterému zůstanete v teple a pohodlí a zároveň vypadá dobře. Zároveň bych ráda zdůraznila, do čeho se vyplatí investovat a co je naopak záležitost na jednu sezónu a není třeba za ni utrácet mnoho peněz.

Boty: Kvalitní boty jsou základ. Kdybych si měla vybrat jedny zimní, zvolila bych takové, které jsou dostatečně teplé, ale zároveň to nejsou úplné sněhule. Mám sice několikatery kvalitní zimní boty - perka, kozačky, něco jako moonboots, všechny kožené a černé - kdybych si ale měla vybrat skutečně jen jedny, zvolím můj nejnovější přírůstek. Černé GEOX, na malé platformě (podobné těm na fotce), trochu nad kotníky, semišové, ale nepromokavé, měkoučké a teplé, ale zase ne obrovské. Ideální do města, do školy i do práce. Cena kvalitních bot se podle mě pohybuje od 2000 do 5000 Kč. Pokud si pohlídáte slevy, můžete je ale sehnat i za míň, než 2000 Kč, třeba za takový 1700 Kč, zároveň 5000 Kč už mi přijde hodně.
Botky Vagabond, prodává Fresh Labels, 5199 Kč

Kabát: Vždycky jsem měla slabost pro kabáty, spíš než pro péřové bundy, ačkoliv mě maminka každou zimu balila do dlouhé, jak já říkám ,,červí'', péřovky. Dva roky jsem teď chodila v krásném vlněném kabátu z MANGA, letos jsem si ale (navzdory svému přesvědčení) pořídila i novou péřovku ze Zary (na první fotce). Není moc dlouhá, jen tak pod zadek, má dva druhy zapínání a je měkoučká. Proto pokud se rozhodujete, jestli bundu nebo kabát, promyslete si, jak moc horkokrevní jste. Mně je třeba pořád zima, takže teď nosím častěji péřovku, ale v kabátu vypadá asi každý líp. Pokud se ale skutečně rozhodnete pro kabát, investujte do něj, kupte si pořádný vlněný. Vydží vám několik let a bude vám větší teplo, než v nějakém umělém. Cena vlněného kabátu je kolem 4000 Kč, ale skutečně se vyplatí do něj investovat. Bundu jsem koupila asi za 1700 Kč.
Vlněný kabát  MANGO za 3999 Kč.

Šála: Pro mě jsou šály must-have. Skoro nikdy si nevystačím jen s kabátem nebo bundou. Potřebuju se ještě něčím obmotat a zachumlat se. Myslím si ale, že do šály není potřeba investovat mnoho peněž, dají se sehnat hezké a příjemné i za pár stovek a aspoň si jich můžete koupit víc. Na druhou stranu, koho by nelákala krásná kašmírová, že?
Šála z ASOSu za 16.22

Svetry: U svetrů je to sporné. Příjemný kašmírový svetr nebo svetřík z angorského králíka je fajn. Myslím si ale, že stačí mít jeden nebo dva kvalitní svetry a potom několik dalších levnějších. Minulý podzim jsem si pořídila krásný sytě červený angorský svetr na nějakém blogerském bazaru. Je moc příjemný, ale nenosím ho tak často. Mnohem častěji nosím obyčejné svetříky, kterých mám hodně a nejčastěji nosím jen kardigany, aby mi nebyla zima, a pod nimi mám pěknou košili nebo tričko.
Svetřík ze ZOOTu, 389 Kč

Okomentovat

Instagram

Theme by BD